1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Mystique::Sargasso
Beskrivning

Några av Europas mest sjösjuka trollkonstnärer sammanstrålar och går på grund.

Vår gästartist i Oktober är Galina från Ukraina.
För 23 år sedan sändes ett amerikanskt TV-program, ”The World’s Greatest Magic”, och mitt i programmet kom en stor överraskning – som ett eteriskt, nästan utomjordiskt, väsen dök det upp en artist som ingen hade hört talas om. En ung kvinna, vid en tid då kvinnliga trollkonstnärer fortfarande var mer sällsynta än enhörningar, som mitt bland all kitsch framförde ett estetiskt vackert nummer fyllt med symbolik och mening.
Detta var västvärldens introduktion till Galina.
Galina började sin karriär vid Ukrainas pantomimteater, och studerade sen vid Kievs Cirkusskola, och kom sedan vidare till Moskvas Teaterakademi där hennes artisteri finslipades och utvecklades…och precis då öppnades världen för henne, tack vare Glasnost. Hon tillhörde den första skaran ryska skådeartister som kom ut i världen i början av 1990-talet. Galina är nu bosatt i Berlin, och det är med stor glädje vi nu delar scen med henne.

Varje månad skapar de besynnerliga herrarna i Mystique (Tom Stone, Martin Hansson, Leif Olberius & John-Henry Larsson) en splitter ny experimentell magishow i två akter och kryddar den med gästinslag av favoritartister som flygs in från Europa. Föreställningen spelas en gång, pensioneras direkt därefter, varpå skapandet av nästa föreställning påbörjas. Varje föreställning blir nära, lustfylld och full av nerv.