1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Mia Maljojoki - Bedtime Stories




Beskrivning

På vilket sätt reagerar vi i en krissituation? Hur håller man balansen i en skakig tillvaro av toppar och dalar, vardagsstress och världsproblem?
Tungor och skedar är objekt för givande och mottagande. De bär på en känsla av förståelse, både för oss själva och mellan människor runt om oss. I Mia Maljojokis senaste serie smycken “Amazonia”, ger hennes bärbara skulpturer skydd och styrka men också en stund av lugn och ro - utställningen på Four erbjuder en viloplats.

Mia Maljojoki är född och uppvuxen i Finland men bor sedan många år tillbaka i München. Hennes arbeten ger ett direkt och spontant uttryck. Vid en första anblick verkar de kanske slumpartade, men kompositionen är balanserad och genomtänkt. Välregisserade men oförutsägbara händelser förfinas med fingertoppskänsla och lång konstnärlig erfarenhet. Maljojoki kombinerar starka färger och former med en elegans som skapar harmoni i ett djärvt kaos.

Utställningen är en del av GIBCA Extended och i samband med vernissagen arrangerar ett flertal av de närliggande gallerierna runt Kastellgatan och på Konstepidemin olika utställningar och event. Mer info om GIBCA och Extended-programmet finns här: www.gibca.se