1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

LIMMERSKAN OCH THE GLUE MOVEMENT -  ETT LABORATORIUM FÖR LIM-EXPERIMENT OCH ANDRA FORMER AV POESI BAKOM NEDDRAGNA PERSIENNER
Beskrivning

Limmerskan och The Glue Movement är en föreställning, en installation,


ett fanzine, ett rum för sökandet efter de förlorande delarna och närstudier av stelnande limbubblor. Vad lagar du? Vad är det som har gått sönder? Minns du lukten av ditt barndomslim?

Verket tar sin utgångspunkt i konstnären och skådespelaren Ellen Norlunds alter-ego Limmerskan (The Glue Girl). Detta skugg-jag har skapat sitt eget universum där hon relaterar allt till lim och lagning.

Genom lim och sköra material närstuderas trasigheten hos minnen, kroppar och drömmar. Det är en undersökning av ensamhet och av längtan efter att höra till, att vara någon annan, att bryta sig fri.

Publiken bjuds in till Limmerskans laboratorium. I ett flytande repetitivt limmande och söndrande, lagande och krossande, klippande och klistrande med de bilder, melodier och material som finns i vår vardag formas en alternativ verklighet. Här råder en inkonsekvent och känslomässig logik som följer limmets strömmar ner i underjordiska labyrinter och genom ändlösa inre landskap - rakt i i The Glueuniverse.

Malmö Dockteater fortsätter här med sitt undersökande av objekt och material för att skapa estetiska upplevelser. Genom associativt pysslande, tillverkning av hemmagjorda fanzines, fotografering, kollage, slump och medvetet skapande blir limmet ett konkret material, en metafor och ett uttryck i sin egen rätt.

Urpremiär 10 november 2017.


Spelas till och med 19 december 2017.

Biljetter: www.kulturcentralen.nu


Föreställningens längd är cirka 2 timmar inklusive paus.


---


ELLEN NORLUND är vaksam skådespelare och konstnär, utbildad på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet (2005-2009). Sen dess har hon arbetat med bl.a Moment Teater, Orionteatern, Uppsala Stadsteater, Ungscen/öst, Potato Potato Scenkonst och är med och driver performancegruppen Universalsköte.

Ellen jobbar med teater, performativa händelser, fanzines, installation och rumslighet. Hon intresserar sig för upplevelser i mötet mellan bildkonst och teater, och strävar efter att aktivera publikens taktila upplevelser av sin omgivning.

LIMMERSKAN OCH THE GLUE MOVEMENT är ett pågående konstprojekt som pågår på sociala medier och bl.a gjort nedslag på Stockholms Internationella Seriefestival (2016) och på Galleri Verkligheten i Umeå. På Malmö Dockteater öppnar Limmerskan för första gången sitt laboratorium i full skala, vecklar ut sitt universum och låter alla konstformer samspela i ett och samma verk.

Instagram: @limmerskanoch_thegluemovement

Ide, koncept och regi: Ellen Norlund


Medverkande: Ellen Norlund


Installation och rum: Ellen Norlund


Musik och ljuddesign: Jenny M. Jensen


Ljusdesign: Kerstin Weimers och Hanna Reidmar


Konstruktion och tillverkning: Oskar Olsson


Körtekniker: Jenny M. Jensen


Scenografiassistent: Johanna Wagner


Grafiskt form: Jan Pettersson


Produktionsassistent: Karin Larsson


Producent: Anna Jonsson Björck

Föreställningen ges i samarbete med ABF och Folkuniversitetet.


Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturådet, Konstnärsnämnden.