1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Lilith Performance Studio presenterar GAME ON av Molly Lowe (US)
Beskrivning

Lilith Performance Studio presenterar stolt GAME ON – en megaperformance med efterföljande utställning av den amerikanska Molly Lowe.

I höst omvandlas Lilith Performance Studio till en gravlik idrottsarena, ett surrealistiskt mardrömsspel där en fotbollsmatch på ett överdimensionerat bordsspel, med tjugo spelare i naturlig storlek, utgör ramen. “Operatic halftime shows”, shamanistiska ceremonier, maskotar och blodiga uppgörelser avlöser varandra under matchens gång.

GAME ON belyser förhållandet mellan att vara åskådare och deltagare, konsument och samhällsmedborgare och samtidigt undersöker den vår tävlingsinstinkt, vår lojalitet till ”laget” och våldet som kommer ut ur det.

Molly Lowes (f.1983, California) bildvärld hämtar kraft underifrån, i det mörka, dystopiska och tar avstamp i obekväma känslor och begränsningar som är kopplade till att leva i en mänsklig kropp. Med ett lekfullt och direkt förhållningssätt till skulptur-, bild-, film- och ljudmaterial bygger hon en egensinnig estetik som hugger tag i vår direkta samtid och ifrågasätter den hyper voyeuristiska kultur vi lever i.

Som första institution i Norden får Lilith Performance Studio nu äran att samarbeta med denna sällsynt begåvade konstnär runt ett verk som blir hennes största hittills. Efter fem performancekvällar öppnas utställningen GAME ON, som en fortsättning på verket. Den gigantiska installationen med video och ljudverk är ett fruset ögonblick av GAME ON.

Läs mer om konstnären: http://molly-lowe.com/ eller på http://lilithperformancestudio.com/?archivemain=molly-lowe-game-on

BOKA BILJETTER genom att skicka ett mejl till boka@lilithperformancestudio.com eller genom sms till 0768112616.
Uppge ditt namn och datum du önskar komma och hur många biljetter du vill ha.
Biljetten måste betalas efter att du fått en bekräftelse, för att bokningen ska vara gilltig.


PERFORMANCE: 6, 10, 13, 17, 20 oktober
TID: 20.00
BILJETTER: boka@lilithperformancestudio.com eller på sms 0768112616
Bokning krävs
PRIS: Du betalar vad du önskar
All eventuell övrig information får du vid bokningstillfället.

UTSTÄLLNING: Vernissage 27:e oktober kl: 13-17
UTSTÄLLNING ÖPPEN: tor-fre kl: 13-17 lör-sön kl: 13-16.
DATUM: 28 oktober, 1-4, 8-11 och 15-18 november
PLATS: Lilith Performance Studio, Bragegatan 15 Malmö