1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Lesbisk Frukost
Beskrivning

LESBISK FRUKOST
Frukost och samtal med Anna-Maria Sörberg om homonationlism och pink washing. Lesbisk Frukost är ett initiativ och koncept från föreningen Lesbisk Makt och har anordnats på en mängd olika platser runt om i Sverige.

Lesbisk Frukost är öppet för alla som tycker att det kan vara intressant eller roligt att hänga i en miljö där lesbiskhet står i fokus. Du behöver inte se dig själv varken som lesbisk eller som kvinna för att komma, du kanske bara är nyfiken på hur lesbiska rum kan se ut eller tror att du skulle kunna trivas i ett sådant rum en stund.

Det går bra att komma själv på frukosten även om du inte känner någon. Vi möter gärna upp på vägen och ordnar en frukostkompis som du kan sitta med under frukosten. Skriv det i din anmälan! Maila vilma.seth@folkteaterngavleborg.se om du har några frågor eller funderingar. Du kan även läsa mer om konceptet Lesbisk Frukost på Lesbisk Makts hemsida, lesbiskmakt.nu/lesbisk-frukost

Anna-Maria Sörberg är journalist med ett mångårigt förflutet i den svenska queerrörelsen. Homonationalism är hennes andra bok, ett avslöjande reportage och ett rannsakande av inbillade motsättningar mellan HBTQ-personer och islam och oheliga allianser mellan högerextrema och den liberala queer-rörelsen. Under frukosten håller Anna-Maria ett föredrag om Homonationalism och pink washing.

Frukost kommer att finnas till försäljning, för 40:- får du kaffe/te, macka och juice. Ange gärna i din anmälan om du önskar gluten-/laktosfritt eller veganskt och/eller om du har allergier.