1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Lagom väl pålästa feministiska tjejer som samlas i en grupp för att belysa ett feministiskt ämne som för sin tid är mer eller mindre aktuellt
Beskrivning

Lagom väl pålästa feministiska tjejer som samlas i en grupp för att belysa ett feministiskt ämne som för sin tid är mer eller mindre aktuellt / Transistor Lab / Transistor 4

När jag tänker på Duktig Teater om det finns eller kanske mer duktiga flickor som gör teater tänker jag på tråkig teater. Det kanske är ett inbyggt kvinnoförakt från min sida. Eller ett självförakt. Jag lägger ut det fritt för tolkning.

Jag föreställer mig i alla fall lagom väl pålästa feministiska tjejer (jag tänker mig alltså inte forskare, doktorander eller professorer) som samlas i en grupp för att belysa ett feministiskt ämne som för sin tid är mer eller mindre aktuellt.

Genomförandet har fokus på att just belysa ämnet, ifrågasätta, ställa frågor, men också att ta plats. Att gruppen som gör den här föreställningen får plats att synas, att röra sig, skapa, ta emot applåder, finnas och göra något. Göra.

Text: Robin N. Spegel . Regi: Annelie Horáková Eriksson. Rum : Emilia Bongilaj. Medverkande: Lovisa Perman. Producent: Katinka Richter. Koncept: Robin N. Spegel , Annelie Horáková Eriksson, Emilia Bongilaj, Lovisa Perman och Katinka Richter.
---
TRANSISTOR 4
Critical perspectives as Practice
Scenkonstfestival i Malmö
12/10-19/11 2017

TRANSISTOR 4 bjuder på en månadslång festival för tvärdisciplinär scenkonst i Malmö. 10 scenkonstpremiärer, 27 programpunkter plus en musikfestival! De tidigare omgångarna har betonat experimentet och har ofta presenterat verk mitt i en tillblivelseprocess. Denna omgång har lite annan inriktning, då flera verk kommer att presenteras som färdiga föreställningar.

I samarbete med medverkande scenkonstnärer.
Med stöd av ABF, Inter Arts Center, Teaterhögskolan i Malmö, Malmö Stad, Region Skåne, Statens Kulturråd, Kulturbryggan och Konstnärsnämnden