1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Konstikubik 2019: Filip Rahim Hansson
Beskrivning

Filip Rahim Hansson
Min kub, min värld
Magistratsparken
31/5 - 2/6

Filip Rahim Hanssons konst speglar hans drömvärld av lätthet, glädje och hur han önskar att världen vore. Han rör sig mellan olika medium, bl.a att måla t-shirts. Det praktiska arbetet skiljer sig också från gång till gång. Han har tidigare experimenterat med att måla på glas och speglar men nytt för detta projektet är att anta utmaningen både till skala och form.

Komplexiteten i att ringa in vad för typ av konst Filip Rahim Hansson gör samspelar med hans egna personliga utveckling där han konfronterar flera olika sidor av sig själv. Det kan vara perioder av depression likväl lyckliga episoder i livet – alltigenom en naivistisk sida av honom med blicken mot en dröm om hur han önskar att allting vore.

Bildvärlden han skapar och rör sig i tar avstamp i politik, en politisk vilja, både som inspiration och som drivkraft. Eftersom det många gånger ligger till grund för hans skapande för att kunna uttrycka sig och dels för att kunna förändra. “Men det är inte alltid självklart för betraktaren att kunna se det“, säger han själv.
Hans politiska ådra skriker av frustration över ett samhälle med destruktiva system av strukturer som, enligt honom själv, inte tar hänsyn till mänskliga aspekter av livet.

Men för Filip Rahim Hansson innebär sökandet efter att lyckas med konsten och livet – att våga och att göra. Med sitt skapande vill han förmedla sina tankar om en annan syn på världen. Vilket bara kan ske utan tvång med en ständig ärlighet, en helhjärtad insats av honom själv.

Filip Rahim Hansson säger själv att “idén med att måla en hel container med filmjölk kanske inte är det mest logiska men helt klart det som gör konst i kub till något intressant för honom som skapare och dig som betraktare.”


---------
Gör rum för konsten! Malmö Stad och Little Finger presenterar Konstikubik. En glascontainer; en serie konstnärliga experiment. Under 2019 tar Konstikubik form med installationer gjorda av åtta lokala konstnärer på olika platser i Malmö.

Projektet vill synliggöra den lokala konstscenen och skapa ett spännande i möte mellan allmänheten och konstnärer i Malmö.

Konstnärer bjuds in att skapa en installation i containern - med utgångspunkt i sin egen konst. I containern kan konstnärer experimentera med formen av sin konst, rummets kapacitet samt utmana gränser för hur konst kan presenteras.