1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Konstbrunch
Beskrivning

Konstbrunch är en programserie skapad av Scenkonstguiden där du kan äta härlig brunch och låta dig inspireras och mötas. Under fyra tillfällen i höst kommer Konstbrunchen poppa upp på olika ställen och organisering och konst kommer löpa som en rödtråd genom programmet.

Första Konstbrunchen har temat: Kluster för en självorganiserad samtidskonst

Föreläsare: Henrik Sputnes

Plats: Växthuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg.

10 september kl 11.00

Henrik Sputnes är curator och skribent verksam i gränslandet mellan kritik, pedagogik och kollektiva konstnärliga praktiker. Sputnes producerar utställningar och interventioner, företrädelsevis i offentliga miljöer i samarbete med konstnärer och professionella aktörer verksamma inom en rad angränsade fält. Hans verksamhetsfält omfattar ytterligare researchbaserad redaktionell analys och textproduktion, inom vilken Sputnes producerar rapporter, förstudier, essäer, konferenser och övrig programverksamhet.

2016 publicerades ”Kluster för en självorganiserad samtidskonst” – en rapport om konstnärsdrivna verksamheter i Västra Götalandsregionen, framtagen på uppdrag av Kultur i Väst. Sputnes kommer föreläsa om sitt arbete med rapporten och hur självorganisering inom konsten skapar upplevelser och kunskap som inte produceras någon annanstans i samhället. kluster.kulturivast.se

Hitta hit:

Tänk på att brunchen äger rum i ett växthus,vilket betyder att det kan vara bra att packa en extra go tröja om vädret vänder till regn och rusk.

Det finns tre entréer till parken:
Slussgatan
Närmaste hållplats: Drottningtorget

Södra vägen/Bältespännarparken
Närmaste hållplats: Kungsportsplatsen

Nya allén
Närmaste hållplats: Heden

Gå tills du hittar växthuset på bilden!