1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Knutpunkten
Beskrivning

Knutpunkten.

Vakna. Pendla. Resa. Äta. Möta. Värma. Fara. Hångla. Vänta. Roa. Krama. Fylla. Åka. Mucka. Vakta. Gråta. Knarka. Skynda. Köpa. Sälja. Sova.

Nyskrivna pjäsen Knutpunkten tar sats från perrongen en rulltrappa ned, passerar vänthallen i entréplan och kliver uppför trapporna till färjeterminalen på andra våningen.

Allt sedan invigningen 1991 är Knutpunkten Helsingborgs mest omdiskuterade plats där 40 000 personer passerar dagligen på sin färd till och från jobbet, skolan, utekvällen eller familjemiddagen på färjan. Men ”Knutan” är så mycket mer än ett hektiskt nav för resande, nöje och kommers. Balanserande på den osynliga gränsen mellan stadsdelarna Norr och Söder är byggnaden en symbol för en segregerad stad. Den är också en mötesplats, en skådeplats, en arbetsplats och en värmande plats för alla som inte passar in.

Knutpunkten är en kul och samtidigt ömsint berättelse om fem människor som befinner sig på Helsingborgs centralstation. En fiffig väv av historier som på Tjechovskt manér flätas samman av tidlösa teman som kärlek, klass, liv, död och… turandets tuborgdoftande frestelser.

KORT INFO!
Genre: Relationsdrama om livets knutpunkter.
Publik: För alla som någon gång varit på ”Knutan”.
Upplev därför: Roligt, tidlöst och mänskligt!