1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Hanna Hallgren: Vinterresan
Beskrivning

Poeten, forskaren och läraren Hanna Hallgrens bok Vinterresan är på samma gång en diktsamling och ett konstnärligt forskningsprojekt som tillkommit i mötet mellan teatern och den litterära gestalt­ningens områden. Texten tar sin utgångspunkt i en uppsättning av Elfriede Jelineks Winter­reise, men kopplar även samman andra källmaterial som till exempel Wilhelm Müllers diktcykel Winterreise och Franz Schuberts tonsättningar av densamma. Vinterresan är också en hommage till en figur som alltför sällan beretts plats i litteraturen – hemmadottern.

Möt Hanna Hallgren i läsning och samtal med Tom Silkeberg, fredagen den 8 februari kl 19. Tom är sedan 2014 dramaturg vid Helsingborgs Stadsteater, där han 2015 medverkade vid uppsättningen av Jelineks Winterreise, i regi av Melanie Mederlind.

\"... det är i själva verket sinnligt vacker kärleksdikt. Kärleken är kort som ett andetag, och i starkt koncentrerade rader utforskas det som inte kan fångas: ”Vi försvinner punkter i natten / Cesurer i mörknande grönska / Vältempererade natt då livet / ger människorna åter, deras minnen / deras lek, och deras drömmar”. (Björn Kohlström)

_________________________________________

Evenemanget är ett samarbete mellan Anti och Ellerströms förlag.

Bok och dryck till förmånliga priser, som vanligt.

Väl mött!