1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Gun Lund och Åke Parmerud / Digital Footprints
Beskrivning

Matinévisning av DIGITAL FOOTPRINTS. Ett nytt verk av Gun Lund och Åke Parmerud. 3 dansare, projektioner, musik som förändrar den rumsliga upplevelsen.

SPELAS:
10 oktober kl 13:00
12 oktober kl 16:00

Biljetter och mer info: http://www.3vaningen.se/digitalfootprints2019h.html

Vi lämnar alla spår efter oss - vi vill lämna spår efter oss, bli ihågkomna. En del spår är mer konkreta än andra. Foten som trampar marken, förflyttningen över ett torg eller en scenisk yta. Men vad blir kvar? Är spåren som dansarna formar i rummet bestående annat än i vårt bleknande minne - det mänskliga arkivet.

I Digital Footprints är det de virtuella spåren som står i centrum - ett samspel mellan kropp och elektronik. Tillsammans med kompositören och videokonstnären Åke Parmerud har Gun Lund med ensemble utvecklat ett interaktivt system för sceniskt bruk. Dansarna styr skeendet genom rörelsens riktning och dess acceleration. Återkopplingen mellan kropp och teknik är subtil, men det blir inte ett slumpmässigt utan ett medvetet skapat mönster, unika digitala fotspår på scenen.

Föreställningen väcker också frågor om de spår vi lämnar efter oss. Idag loggas ju allt på nätet, de stora jättarna följer och utnyttjar våra elektroniska spår. Konsten vill komplicera, ställa frågor, här på ett mer implicit sätt. Men det är samtidigt fullt tillräckligt att njuta av skönheten i bilder och rörelser, låta sig svepas med av den digitala rörelsen som kroppen formar i rummet.

Idé & koreografi - Gun Lund
Musik, projektioner och interaktiv teknologi - Åke Parmerud
Dans - Rebecca Evanne, Hannah Karlsson, Olof Persson
Scenteknik - Finn Pettersson