1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Gästspel från Kuba - El Irrepresentable paseó de Buster Keaton
Beskrivning

Workshop \"Ett fantastiskt självporträtt\" med scenografen Zenen Calero Medina
21 MARS kl. 14:00
Föredrag \"Om scenkonst på Kuba\" med regissören Rubén Darío Salazar
22 MARS kl. 14:30

”El irrepresentable paseo de Buster Keaton” är en uttrycksfull historia om omöjlig kärlek av Teatro de las Estaciones från Kuba. En komplex berättelse, liksom alla kärlekshistorier. Med hjälp av musik och koreografi tar föreställningen oss till en surrealistisk värld, baserad på Federico García Lorcas verk.

\"Rubén Darío Salazar skapar en visuell dikt som bryter ner språkets grammatik. Enbart ljudet, de outtalade orden, slingorna av stavelser som spelar med föremål och artefakter förvandlas till tecken med flertalet betydelser. Det är en sällsynt utveckling av Lorcas originaltext.” Ulises Rodríguez Febles, dramatiker.
Med små medel och spännande rekvisita förflyttas vi mellan olika rum och omgivningar. Föreställningens tema är poesi av främst Lorca, men även utav andra spanska konstnärer och poeter som exempelvis Pablo Neruda och Luis Buñuel. Vi kommer att få höra bland annat Nina Simone, Leonard Cohen och Louis Armstrong som tillsammans med hjälp av teaterns rika språk tar oss på ett visuellt äventyr. Iván García och María Laura German för med lekfullhet föreställningen framåt med en modern skildring av berättelsen.

Teatro de las Estaciones grundades 1994 i Matanzas, Kuba, och är en teatergrupp vars arbete fokuseras på skådespeleri och figurteater samt produktion av audiovisuellt material. Gruppen har vunnit flertalet priser på Kuba, och på internationella figur- och teaterfestivaler ibland annat Spanien, Frankrike, Martinique, Brasilien, Ecuador, Kina och USA.