1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Gallerinatt och vernissage för Rosemarie Trockel
Beskrivning

Under Gallerinatten öppnar höstens stora utställning The Same Different/Det lika olika på Moderna Museet Malmö, som summerar trettio år av Rosemarie Trockels konstnärliga produktion och innehåller flertalet nya verk. Upptäck bredden i Trockels konstnärskap där idéer, material och vardagliga objekt transformeras och får en ny innebörd.

Program:

Kl. 18-22: Öppen verkstad \"Det ritade oritade\"
I Verkstan skapar barn och vuxna tillsammans. Under Gallerinatten inspireras vi av den nyöppnade utställningen The Same Different/Det lika olika med Rosemarie Trockel. Vi arbetar tillsammans och skapar en stor teckning, som är textil, som är en installation. Vi tecknar med tråd som om den vore en penna, vi använder rummet som om det vore ett tomt pappersark. Vi som vill stickar med armarna. Det blir ritat men ändå oritat. Verkstaden leds av Karin Granstrand.

Kl. 18.30: Invigning
Museichef och curator Iris Müller-Westermann presenterar utställningen The Same Different/Det lika olika

Kl. 20: Musik
”Gitarrmelodisk-trum-rundgångs-filmmusik” framförd av Play Better Later (Clay Ketter, Jean Christophe Morrison, Peter Polfeldt med Mattias och Kristian Nihlén)

DJ Karolina ”Pistolina” Wojcik, som bland annat haft spelningar på Roskildefestivalen och Sveriges Radio P3/Din gata, medverkar. På hennes setlistor samsas \"hiphop via funky, jazziga beats till klubbiga remixar och snygghouse\".

Hela kvällen:
Bröd och Vänner
Vårt café Bröd och Vänner är det självklara pausstället under kvällen, med fullständiga rättigheter, där man kan njuta av något sött, salt eller uppfriskande!

Fri entré!

Varmt välkommen!