1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Fattigfällan
Beskrivning

»Stolthet är för dem som har råd«
20 oktober
Premiärdatum

Charlotta von Zweigbergks bästsäljande och Augustnominerade roman »Fattigfällan« är en fasaväckande berättelse om ett skyddsnät som inte fungerar när katastrofen inträffar.

Beata är egenföretagare med ordentlig utbildning. Hon har aldrig varit sen med att betala en enda räkning. Hur kunde det bli så att hon till sist är en av dem som köar utanför Frälsningsarméns matutlämning? Som tar dyra sms-lån och inte har råd med toapapper?

I Fattigfällan faller Beata igenom trygghetssystemet. Efter en längre tids sjukdom halkar hon efter med ekonomin och får inkassoföretag och Kronofogden efter sig. Vi får följa hennes kamp mot hopplös byråkrati och mot myndigheter som misstänkliggör henne. Samtidigt blir vännerna alltmer obekväma och bistår hellre med ett dyrt glas vin än den hundralapp hon så desperat behöver.

Regissör Sara Giese har levererat flera publiksuccéer till uppsalapubliken: Uppgång & fall hösten 2017 och Det finns ingenting att vara rädd för våren 2018. Nu ger hon sig i kast med Fattigfällan, en roman baserad på verkliga händelser, berättad genom den fiktiva huvudkaraktären Beata.

Ettan 120-240 kr
Premiär: 20. oktober 2018
Preliminär längd: 1,5 h