1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Eremit
Beskrivning

Platsen är ett undangömt kärr långt borta från civilisationen. Hit ut har Erling flyttat, till ett skjul som han har byggt med hjälp av Loa. Erling har sett tecknen och är övertygad om att den stora katastrofen snart kommer att inträffa. Alla andra tror att Erling är galen.

Så börjar rök att stiga upp mot himlen. Kan det vara så att katastrofen är här? Loa packar sitt tält och tar sin tillflykt till skjulet vid kärren. Erling beger sig också iväg men gör först ett stopp på vägen.

Majda vaknar. Hon är omtöcknad, förvirrad och inser att hon inte längre ligger i sin säng, utan befinner sig i ett kärr omgiven av två främlingar...

Teater 23 ger i vår en nyskriven föreställning om rädslan för det okända och dess skrämmande effekter. Hur rationella tankar skingras när paranoia och misstänksamhet väl har fått fäste. Vad är sanning, vad är lögn och hur reagerar vi när krisen väl kommer?

För manus står Jens Peter Karlsson som har specialskrivit Eremit för Teater 23. Han har nyligen varit aktuell på teatern med sci fi-sagan Väsen som inledde en triologi berättelser där Eremit är den andra delen. Jens Peter har tidigare skrivit manus och regisserat för bland annat Teaterrepubliken, Regionteater Väst och Masthuggsteatern.

Olle Törnqvist står för regin. Han har ett förflutet som skådespelare, dramatiker och regissör på Skottes Musikteater. Olle har bland annat även regisserat Födelsedagsbarnet på Riksteatern, Mio, min Mio på Malmö Stadsteater och Family Feelings på Teater Västernorrland.

Eremit hade urpremiär den 8 februari 2019 på Teater 23.