1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

En julsaga
Beskrivning

I årets stora familjeföreställning möter vi Maria Kulle i rollen som Ebenezer Scrooge – en riktigt girig, bitter och elak typ. Där andra ser julen som en kärleksfull högtid som firas i familjens famn tänker han bara på att tjäna pengar. Scrooge gnuggar sina händer medan han föraktfullt fnyser åt glöggmys och barnens glädjestrålande förväntan. Ännu känner han inte livets förgänglighet fladdra i ögonvrån.

Men natten mot julafton förändras allt. Scrooge vaknar med ett ryck av att en vålnad uppenbarar sig vid sängkanten. Det är hans döde affärskompanjon Jacob Marley. Han har fjättrats vid tunga kedjor för att han under sin livstid utnyttjat andra för egen vinnings skull. Och Scrooge riskerar att gå ett mycket värre öde till mötes.

Så börjar författaren Charles Dickens mest älskade klassiker som satts upp på teaterscenen massor av gånger. Denna uppdaterade version har gått för fulla hus i London de senaste åren. I En julsaga ser den pengahungrige men också ensamme Ebenezer Scrooge sanningen i vitögat efter mötet med tre julspöken. Det är en magisk berättelse om gemenskap och kärlek. Och om hur livets orättvisor kan forma en människa.

KORT INFO!
Genre: Klassisk saga i ny dräkt
Publik: För hela familjen!
Upplev därför: En älskad julsaga som ger julstämning och lite rysningar längs ryggraden.