1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Drottningsylt
Beskrivning

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde

Josefin Johansson och Robert Noack ger er samtliga svenska drottningar från Sigrid Stordåda till Silvia. Där emellan träffar vi Karin Månsdotter, Kristina och så klart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) -alla på en knapp timme via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Josefin \"Josefinito\" Johansson är komiker och artist som skrivit och agerat för radio, TV och scen sen 2007. Har synts i bl a Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo, Kändisbarnvakten och turnerar flitigt som ståuppkomiker. I höst tävlar hon i På Spåret i SVT.

Robert Noack är sångare och skådespelare som nyss avslutade fyra år som Karl-Oskar i Björn & Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Har gästspelat på scener runt om i landet och just nu syns han i musikalen Billy Elliott på Stockholms Stadsteater.

Info:
Båten öppnar kl 19 för picknick. Tag med mat, vin, öl, godis mm. Endast kaffe säljs ombord