1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

DÖDSDANSEN 3.0
Beskrivning

Välkommen på fest!

Vi bjuder nu in till en gemensam fest i det klassiska relationsdramat av August Strindberg. Tre skådespelare, en rumsdesigner och en kock intar tillsammans med er i publiken festlokalen, där vi skapar Alice och Edgars silverbröllops-fest.

Dödsdansen 3.0 är en omslutande föreställning där fiktion och verklighet suddas ut. Föreställningen utspelar sig i modern tid och publiken möter denna klassiker som samvävda tidshopp genom kvällen. Vi får möta deras äktenskaps vedermödor och prövningar, rädslor och förhoppningar under kvällens gång. Berättelser kommer upp till ytan igen. De gamla invanda mönstren mellan Alice och Edgar bryts upp, ur sitt dödläge, när deras vän Kurt med sin närvaro ställer allt på sin spets.

Som publik blir ni en del i att göra Strindberg högaktuell i berättandet där den gemensamma samvaron kring Silverbröllopet är den röda tråden.

Med skådespelare från tre nordiska länder ger vi ett nordiskt tema och undersöker våra gemensamma och olika traditioner kring Silverbröllop och fest.

Kurt – Vet du varför ni hatar varandra?
Alice – Nej det är det mest oresonliga hat, utan grund, utan ändamål, men också utan slut. Och tänk dig, varför han mest fruktar döden? Han är rädd att jag ska gifta om mig.
Kurt – Då älskar han dig!

Dödsdansen är ett samarbetsprojekt mellan Teater Insite från Sverige, Teatergrad från Danmark och Teater TVAZZ från Färöarna.

Teaterupplevelse med mat & dryck
Som gäst på Alice och Edgars Silverbröllop tar ni med en gåva i form av en vegetabilisk ingrediens, som exempelvis ett knippe morötter, en handfull kantareller eller en kålrot. Ingredienserna tillreds under dramats gång av en kock och kanske får ni också smaka…

Kurt – han skulle vara komisk om han inte vore tragisk och det finns drag av storhet i hans småaktighet!

Medverkande
Regi: Pelle Nordhøj Kann
Medverkande: Gunnvá Zachariasen (TVAZZ från Färöarna), Ulver Skuli Abildgaard (Teatergrad, Danmark) och Matthias Hahne Thorbjörnsson (TEATER INSITE, Sverige).
Medföljande kock Miia Suhonen (Sv).
Dramaturg: Sosha Teperowska
Rumsdesign/tekniker: Ilkka Häikiö (Sv)
Producent: Erika Lundvall (Sv)

Särskild biljettinformation:
I biljettpriset ingår teater, bussresa och kocktillredd middag. Du som publik ombeds lämna e-post och mobilnummer så att vi kan kontakta dig med information inför föreställningen.

Föreställningen är 2 timmar lång exklusive bussresan. Hemkomst ca 22.00. Buss från Bastionen tar dig till festlokalen som ligger på hemlig plats. Bussresan är en del av föreställningsupplevelsen och du ombeds att komma i god tid till sin påstigningsplats.

Avresa från Bastionen, Malmö kl 18.00

Turné 2019 sker i Sverige (Skåne) under januari och februari, Danmark under februari, Färöarna under februari och mars.
De tre teatrarna möttes på festivalen Nordic Performing Art Days på Färöarna 2016, vars tema kretsar kring nya, interaktiva och innovativa sätt att möta publiken. Ett tema som också sammanförde de grupperna.

Läs mer på vår hemsida www.teaterinsite.se eller följ oss på Facebook och Instagram.