1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Det demokratiska projektet – Andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen
Beskrivning

Teater Smuts är under förvandling! Bredvid det lilla röda huset med vita knutar lyser gräset grönt i den annars helt vita labyrinten. Vad är demokrati och hur står det egentligen till med demokratin i Sverige, och i världen? Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Eller kanske allihop? Varför misstror människor demokratin? Vem äger sanningen, vem är desinformerad och vem lever I lögn? Vad är konspirationsteori och vad är fakta?

I den helt nyskapade föreställningen är du som publik välkommen att undersöka demokratins olika beståndsdelar tillsammans med ensemblen. Du kan delta i avslappningsövningen Trump Care, ta del av omröstningar och gå genom olika rum och världar. OBS! Allt deltagande är frivilligt och i vår demokratiska verksamhet behöver du inte vara svensk medborgare, myndig eller kunna visa upp en giltig id-handling för att få rösta.


“För att komma till insikten tar du maktens korridor åt vänster innan du kommer in i det offentliga rummet. Ta dörren till höger som leder genom åsiktskorridoren. När den förgrenar sig så väljer du den tredje vägen och tar sikte på den andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen”


Föreställningen är ett devisingprojekt där Teater Smuts genom intervjuer, workshops och enkäter ställt frågor om demokrati och om inflytande över samhället och det egna livet.

Med & av: Wahid Setihesh, Ida Hackzell, Sara Rousta och Nina Haber
Regi & projektledning: Kristina Wejstål
Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand
Musik: SaraBeata Hagström
Ljuddesign: Tanja Andersson
Producent: Maja Alasalmi

Nina Haber har medverkat under processen men kommer av familjeskäl inte att delta i föreställningen.

Med stöd av Göteborg stad, Kulturrådet, Sensus och Västra Götalandsregionen.

http://teatersmuts.se