1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Cuteness Overload
Beskrivning

Cuteness overload använder sig av gullighet som en projektionsyta för att undersöka makt, blick, subjekt och objekt. Föreställningen dyker djupt ner i det gulliga, det som kategoriseras som extremt, på gränsen till, FÖR gulligt och undersöker när gullighet slår över och blir äckligt, motbjudande, tomt eller voyeuristiskt.

Gullighet kan beskrivas som en affektiv genre som i likhet med pornografi och skräckfilm påverkar oss kroppsligt. Cuteness overload är en föreställning som utforskar kroppsligheter, verbala uttryck, begär och den radikala potentialen i gullighet.

Cuteness overload hade urpremiär på Kulturhuset Stockholms stadsteater 2018 och åker nu på en liten turné. Första stoppet: Bagarmossens Folkets hus!

Föreställningar: 1 & 3 februari 2019 kl 19.00
Åldersgräns: 15 år
Köp biljetter på Kulturbiljetter.se

Av: Lisen Rosell, Nadja Hjorton, Anna Efraimsson
Scenografi, kostym, ljus och mask: Daniel Åkerström Steen
Producent: Frida Tiger
Foto: Märta Thisner
Produktion: ÖFA-kollektivet
Produktionsresidens: Riksteatern
Med stöd av: Kulturförvaltningen Stockholm stad, MDTPRESSRÖSTER:

“Händelserna är oavbrutet intressanta, enkla och komplexa. Utsattheten på eggen mellan intimitet och exploatering kräver aktörernas fullkomliga tillit till situationen och varandras kroppshantering. Fint att den tryggheten får tid att skapas och delas.”
/Amelie Björck, Aftonbladet

“groteskt och motbjudande och väldigt roligt. Ett kroppsligt iscensättande av en riktigt intelligent analys av läget.”
/Jenny Aschenbrenner, ETC

“jag får tillsammans med Rosell och Hjorton en mycket skojig och ryslig lektion i den sköra hinnan mellan omsorg och övergrepp, mellan det intagande och det manipulativa.”
/Maria Edström, Expressen