1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

ComLab - Performance art in Kulturnatta
Beskrivning

Communication Laboratory `s konstnärskollektiv (ComLab) har till Göteborgs Kulturnatta bjudit in nio stycken Göteborgsbaserade performance konstnärer till eventet “Performance art in Kulturnatta”. På Götaplatsen kommer konstnärerna att under en period av fyra till fem timmar att som en flytande konstnärs konstellation utforska durationell (varaktig/pågående) performance i det offentliga rummet.Från Karin Boyes staty vid Stadsbiblioteket upp till Göteborgs Konstmuseums övre trappor kan Göteborgs invånare ta del av olika dialekter från performancekonstens värld.

Den bärande idén med att arbeta i ett flytande kollektiv syftar till att samarbeta och skapa en synergi som grupp, och att visualisera handlingar som bildar och kopplar samman deltagare och vanliga människor i det offentliga rummet.

Den geografiska ytan som ComLab valt att låta de inbjudna konstnärerna att arbeta med kan utan tvekan kallas Göteborgskonstens epicentrum: Götaplatsen.

ComLab grundades 2010 och sedan starten varit ett löst hållet kollektiv av performance konstnärer vars ändamål varit att stärka och utveckla performancekonstens synlighet och framväxt i Sverige och Norden.


Inbjudna konstnärer:

Kaisa Luukkonen, Finland/Sverige
Kaisa Luukkonens arbetar i nära kontakt med moralisk tvetydighet av vårt mänskliga tillstånd. Hennes installationer ändrar ofta och duplicerar \"ready made\" för att skapa ett alternativt universum som omfattar betraktaren. Hennes performancekonstverk har blivit mer visuellt orienterat genom åren men det behåller fortfarande en stark socialt interaktiv kvalitet med publiken.För närvarande är Luukkonen på sitt avslutande år av Masters of Fine på Akademi Valand på Göteborgs universitet. www.kaisaluukkonen.com

Chuyia Chia, född 1970 i Malaysia, bor och verkar i Göteborg.
Chuyia Chia flyttade till Singapore från Malaysia på sent 90-tal och är nu baserad i Göteborg sedan 9 år. Hon är ursprungligen utbildad som målare men arbetar nu i synnerhet inom performancekonst och installation. Hennes konstnärliga inriktning har utvecklats parallellt med hennes identitet som en multi-immigrant vilket har gett ett globalt förhållningssätt men även ett internationellt engagemang. I hennes arbeten belyser och undersöker hon miljöfrågor och vårt personliga ansvar, men fokuserar även på relationer och människors kommunikation mellan varandra.
https://chuyia.wordpress.com/

Christian Berven, bor och arbetar i Göteborg. Christian undervisar fotografi, media och kommunikation i NTI Gymnasiet. Han har fotograferat performancekonst och dokumenterat de flesta performancekonst festivalerna sedan 10 år tillbaka.Han började skapa egna verk tillsammans med Peter Lind i duon Berven - Lind samt som ursprungsmedlem i Communication Laboratory sedan 2010. https://www.flickr.com/photos/96637774@N07/

Peter Rosvik är en bildkonstnär, född i Vasa, Finland, uppvuxen i Sverige och sedan hans tonåringar bosatt i västra Finland. I sitt arbete har Rosvik alltid varit intresserad av att utforska andra kulturella representationer och identiteter än nationella eller språkgränser. \"Bakgrunden till mina konstproduktioner kan delvis tolkas genom de erfarenheter jag hade när jag kom till Finland. Här heter jag \"rantahurri\", som för mig framträdde som en parafras för \"finnjävel\" i Sverige. https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/11/vad-ar-performance

Niki Stampe Ödman är en andra generationens performance konstnär från Göteborg, Sverige. Hon var med i ursprungsgruppen första action på Akademi Valand 2010, och har varit aktiv till och från i performancekonst mediet sedan dess. Niki har presenterat sina verk lokalt i Göteborg och runt om i Sverige.Niki var inbjuden att visa sina performancekonstverk i 9:e upplagan av Infráction Sète och Infraction Venice 2015, samt Strömstad Live Art 2015. För närvarande studerar hon mediaproduktion i Göteborg.

Joakim Stampe, bor och verkar i Göteborg.
\"Vad som för mig framstod som två skilda konstnärliga fält har under de senaste åren närmat sig en fusion. Där mitt offentliga och skulpturala objet-trouvé måleri genomförs som en performance, live inför publik och förbipasserande, har mina performance verk alltmer börjat inkludera måleri. Denna först intuitiva och omedvetna fusion av två konstformer, har efter hand utvecklats till ett medvetet koncept. Som ingår i en historia alltsedan Paul Valerys postulat från 1936 om att ”betrakta förverkligandet av ett konstverk som ett konstverk i sig”.
http://joakimstampe.wix.com/joakim-stampe

Héctor García-Jorquera, bor och verkar i Göteborg.
information: http://www.paiap.org/

Anna Bergström, bor och verkar i Göteborg.
Anna är dansare, danskonstnär och performance artist, och har bland annat jobbat med Candoco Dance Company, Frauke Requardt, h2dance, Danskompaniet Spinn, Eva Ingemarsson, Göteborgs Konstbiennal och Benedikte Esperi mfl. Har skapat flera egna verk som I mellanrum, Krumt, I invite you, Mellan medvetande (hahmo) samt koreograferat för artisten Nadia Nair. http://annaalci-blog.tumblr.com/

Denis Romanovski, född i Vitryssland bor och verkar i Göteborg.
Romanovski arbetar med olika uttryck, men har fokuserat på performancekonst de senaste åren. Hans konstnärliga praktik gränsar till forskning, experimentell form och teknologi. Han har tidigare varit organisatör av Navinki Performance Festival i Minsk, och är en av grundarna av Performance Art Links i Stockholm (PALS). Hans arbete har presenterats på internationella konstfestivaler och utställningar sedan 2000.
http://romanovski.se/index.php

Documentation: Joachim Axelsson

ComLab: https://comlabsweden.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Com-Lab-Communication-Labratory-282834398409997/?ref=br_rs


ComLab ´s - Performance art in Kulturnatta genomförs med stöd från Göteborgs Stads Kulturnämnd.