1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Blod och Ben
Beskrivning

En vårkväll i Kronobergsparken. Ett ensamt barn jagar efter sin boll nerför slänten mot bilvägen, och plötsligt bryts lugnet av skrikande bildäck och en dov smäll.

En liten samling människors vägar korsas denna kväll. En sexårig pojke, svävande mellan liv och död, och hans förtvivlade mamma. En sjukvårdare, en förbipasserande och en olycklig bilist. Någon står som förstenad medan någon annan skyndar till undsättning. Någon förhörs av polis. Någon ber.

Det är tretusen år sedan fader Abraham sägs ha tagit sin pojke i handen, och begett sig till berget i Moria, för att genomföra det yttersta offret. Med ”Blod och ben” återvänder Lumor till denna klassiska myt. Pjäsen är både en samtidsskildring och en betraktelse över de uråldriga berättelser som formar våra liv. Det är berättelser om lydnad och hopp, om underkastelse och återfödelse, om det yttersta offret – och om tillvarons yttersta mening.

– Det finns tillfällen då vardagen stannar upp, då vi på allvar ställs inför de övergripande frågorna om varför vi finns här på jorden, och vad vi innerst inne vill göra av vår korta tid tillsammans. Den här pjäsen vrider och vänder på ett sådant ögonblick. Vad är det vi håller för heligt när det verkligen gäller? säger Oskar Thunberg, regissör.

Text och regi: Oskar Thunberg

Med: Eva Rexed, Krister Kern, Åsa Persson

Ljuddesign/komposition: Mira Eklund

Ljusdesign: Olle Axén

Kostymdesign/mask: Patricia Svajger

Dockmakare: Jenny Bjärkstedt

Dramaturg: Magnus Lindman

Spelas på moment:teater 30 september – 16 november

Östgötateatern 29 november – 18 december 2019.

Boka biljetter på: https://kulturbiljetter.se/evenemang/4080/blod-ben

Lumor i samarbete med Östgötateatern.

www.lumorteater.se www.ostgotateatern.se

Med stöd från Stockholms stad Kulturförvaltning, Kulturrådet, Region Stockholm.