1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Anno 1317 - Nyköpings Gästabud
Beskrivning

”Du kan inte ändra historien säger man. Men om 700 år vilken historia berättar ni då? Finns jag ens eller är jag en bifigur? Berättar ni den om döden eller den om livet? Berättar ni om försoning eller om splittring. Kommer ni berätta männens eller kvinnornas. Riddarnas eller slavarnas. Du kan inte ändra historien men du kan välja vad du berättar!”

- Ingeborg Håkansdotter, prinsessa av Norge

700 år har gått sedan det historiska gästabudet ägde rum på Nyköpings hus. Vem vet egentligen vad som hände de där mytomspunna decemberdygnen på slottet? Vilka historier har aldrig fått ta plats i historieboken och därmed glömts bort? Anno 1317 ger röst till människor som tidigare inte har fått höras och händelser som inte har fått synas.

Följ med på ett historiskt äventyr där våra drottningar, siare, prinsessor och trälar tar plats och berättar sin historia. Efter förra årets publiksuccé vill Teater Sörmland återigen bjuda in till Anno 1317 - En rolig och gripande föreställning som på ett modigt sätt berättar den klassiska historien, samtidigt som den flirtar med vår nutid.

Välkomna till en storslagen familjeföreställning fylld av både humor och allvar!