1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

All I know of which I am not thinking
Beskrivning

Bodhi projektet är en österrikisk dansgrupp bestående av sex artister från fem olika nationer. De kom till Vitlycke-Center for Performing Arts för att arbeta med koreografen Francesco Scavetta för att skapa en ny föreställning, nämligen: ”All I know of which I am not thinking”.

Med kostymer och uppsättningsdesign taget direkt från 70-talet som påminner oss delvis om tiki kitsch lounge, delvis Wes Anderson filmer, ”All I know of which I am not thinking” för med oss till tröstande och samtidigt märkliga platser. Föreställningen är bisarr, dock bekant och den kombinerar det annorlunda, roliga och poetiska.

I en blandning av politik, poetik och humor, utforskar artister i föreställningen begreppen ”sanning” och ”osanning” på teaterscenen och i vardagen. ”All I know of which I am not thinking” frammanar en undersökning som påbörjades med föreställningen ”Hardly Ever”. Projektet identifierar temat lögner som ikoniskt och relevant både på en sociopolitisk- och personlig nivå.

Artisterna på scenen manipulerar ständigt sina fiktiva världar och skapelser och tilltalar publiken med personliga och surrealistiska uttalanden. Genom att namnge och sedan döpa om sina handlingar och de fysiska landskapen de skapar, syftar dansarna till att engagera publikens personliga associationer, och samtidigt utmana deras befintliga uppfattningar. Det handlar om att tro och att få någon att tro, kanske bara i några ögonblick. Det är ett inre gissningsspel. Resultatet är subtilt politiskt, glädjefullt och passande i tiden.

Biljetter: 100 kr (gratis entré för barn under 16). Boka din biljett: info@vitlycke.org

Mer information: https://vitlycke.org/schedule_events/130
Evenemanget på facebook: https://www.facebook.com/events/300168357353279/