Event 2014


Scenkonstguiden:s första levnads år

2014

9 maj – Lansering på Röda Sten, Göteborg

Röda Sten fylldes till bredden av scenkonst i olika former, från performancekonst om vår längtan efter grönska till skönsång, nervkittlande svärdkonster och fartfylld dans.

Över 15 bokade akter, pop up-händelser, glittermakeovers, dansdansdans, solen som långsamt gick ner över hamninloppet och älvsborgsbron – och vips så var Scenkonstguiden lanserad!

skg-lansering-bethsy  skg-lansering-thatgirl2

lanseringsaffisch-liten    skg-lansering-protozoa

 

27-30 augusti – Performance + tälthäng på Uddevalla Solid Sound, Uddevalla

En konstnärlig speed-process, en intensiv hängivelse åt att undersöka hur arbetet med att skapa ett performanceverk kan se ut. Under två dagar experimenterades det med material, idéer och uttryck. Sedan mötte arbetet sin publik under USS14. Det blev en snabbkurs om den skapande processen, i samarbete, mod och uthållighet!

 

Scenkonstguiden hängde även runt på festivalområdet, snackade konstupplevelser och glittrande besökarna.

performance-6  mingel-9

 

 9 september – Gränslös buss, Göteborg – Borås t o r

Gränslös buss var en bussresa innehållandes både street art, musik och scenkonst. Bussresan började i Göteborg och åkte sedan till Borås via Landvetter, Hindås och Bollebygd. Under resan hoppade artister och konstnärer på och av och bussen besökte bland annat en gammal militäranläggning och en nystartad teaterscen.

I Borås var ett av resmålen street art-festivalen No Limit, där publiken fick ta del av en guidad tur och närvara när konstnärerna utförde muralmålningar på plats.

gb_beyond_2  gb_elina_3  gb_stinafors_1 

gb_eleonor_1  gb_publik_6

7-9 oktober – Scenkonstguidning inför Kulturnatta, Göteborg

Befann en sig i Göteborg den 7-9 oktober kunde en bli scenkonstguidad Scenkonstguidens kulturnatta-experter. På ett enkelt och lättsamt sätt kunde en få hjälp med att hitta guldkorn i det fullspäckade kulturnatta-programmet.

Scenkonstguidens vägledare befann sig ute på olika platser i Göteborg med ambitionen att inspirera till scenkonsteskapader och äventyr.

Till er som blev scenkonstguidade – tack för fina möten och glada tillrop, hoppas kulturnatten blev magisk!

kulturnatta_press

 

 6 december – Scenkonstgalan 2014, Göteborg

Scenkonstgalan 2014 blev en dundrande scenkonstfest med en publik uppklädd till tänderna, smattrande kamerablixtrar och känslofyllda tacktal. Underhållande musikal- och dansnummer blandades med allvar och uppmaningar om att scenkonstskapare ska ta sitt ansvar för vilka historier som får synas på våra scener.

DSC_1143-webb  P3260880-webb

walti_small  bankett