dilanmoa_banner

Dilan och Moa gästar Scenkonstgalan 2016


Scenkonstgalan 2016

Scenkonstgalans line up har får ett storartat tillskott! Humorduon Dilan och Moa kommer sprida satir och skoj så vi vrider oss av skratt ända upp på tredje balkong.

Dilan Apak har vi hört som programledare för Humorhimlen och Tankesmedjan i P3. Förutom att vara en hejare på komik och vass satir är hon utbildad jurist som kan ge skarpa analyser om vad som egentligen är rätt och fel och varför vi gör som vi gör. Sexigast inom juridiken tycker hon är expropriationslagen (“Fastighet, som tillhör annan än staten, får tagas i anspråk genom expropriation enligt denna lag med äganderätt, nyttjanderätt eller servitutsrätt”… Hrrm – vaddå sa du?), och hon blev kär i teatern när hon spelade Shakespearepjäsen Kärt besvär förgäves.

Moa Lundqvist kan vi se på ståuppscenerna och höra i Aftonbladets satirpodd Lilla Drevet. Moas favoritämnen är härliga saker som TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) och CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), som hon helhjärtat gått in för att förklara för oss vanliga dödliga, men också teman som till exempel valar (Moa och Dilan har just nu en kickstarterkampanj ute för att de ska få åka och träffa livs levande valar).

dilanochmoa

Gemensamt för dem båda är att de lyckas göra politik och samhällsfrågor medryckande. Tillsammans skapar de storverk – just nu turnérar de med Det nya tråkiga, en humorshow om 90-talister och deras syn på livet.

Dilan och Moa kommer dela ut hyllningar i en av galans kategorier och bjuda oss på ett humornummer. Vi säger “hurra!” och välkomnar Dilan och Moa in i galaglittret!

 

Scenkonstgalan 2016

18 november

Stora Teatern, Göteborg

Köp biljetter här

 

Här kan du kika in mer om Dilan och Moa:

  • Läs intervjun som vår skribent Erika Ingelsson gjorde med Dilan och Moa tidigare i år.

 

  • Lyssna på Dilan och Moas podcast

 

 

Omslagsfoto: Ola Enqvist

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *