webb_Missionrenpressbild_foto_SofiaRunarsdotter

Den stora West Pride-guiden


Den här veckan går i regnbågens färger och Göteborg fylls av hundratals programpunkter och känslan är att en vill se allt, allt, allt. Men det går ju inte så därför har jag valt ut min topp 4 som lite hjälp på traven.

En tramsmans bekännelser

Min fördom av hur en måste vara som stand up-komiker är att en ska vara lite bullrig, ta för sig och gärna lite skrikig. Då går det hem. Här har vi en komiker som gått helt och andra hållet och det är därför det blir så himla bra. Hannes Pettersson är den något timida humoristen som skojar om sina erfarenheter av att vara transman och bög. Jag kan rekommendera att kika in Hannes på youtube-serien ”The next big humorstjärna” där han coachas av ingen mindre än Nour el Refai. Han är kul, personlig och lite lite snuskig.
Artisten
8 juni
17.00-17.45
 

Missionären

Lesbiska missionärer i Västerbotten i början på 1900-talet, fanns det? Jo, men kanske. Malin Hellkvist Sellén påstår iallafall detta och oavsett så vill jag åka med på resa till Västerbotten. Jag vill se hur de här kvinnorna lever, jag vill se vad de tänker på, jag vill höra de sjunga lovsång. Det är något med den här miljön som gör att jag liksom bara vill upptas i den. Det är en miljö jag aldrig tidigare hört talas om, men den har en sjukt stor dragningskraft. Eller hur? Dessutom blev föreställningen uttagen till Scenkonstbiennalen 2017 och det gör ju inte peppen mindre direkt.
Stora teatern
8 juni
19.00-19.50
 

Drömmaren 

Christopher Lehmann som precis gått ut skådespelarlinjen på Stockholms Dramatiska Högskola och nu kommer hans soloföreställning till West Pride. Den handlar om drömmar, drömmar om att hans pappa lever granne med gangsterkungar i LA och drömmar om vem han själv vill vara. Glittrande dragqueen? Föraktfull göteborgare? Såna här uppväxthistorier är ju väldigt populära nu, men den här sticker ut från mängden. Vi får liksom uppleva en uppväxt genom dagliga och nattliga drömmar plus att vi får träffa massa olika roller och människotyper. Jag drömmer ganska mycket själv, nu senast om att jag hade ett stort vikingaskägg som det fastnade fiskben i. Jag tror dock att Christophers utvalda drömmar har lite mer relevans, men jag är säker på att jag kommer känna stor identifikation.
Stora teatern
9 juni
19.00-19.50

West Prides Dag- & Burlesquegala 2017

Det här tror jag kommer bli årets gasen i botten-show, med en överdådig line up som levererar allt ifrån akrobatkonst till vouging. Och namnen (don’t get me started), dragvärlden måste få mer cred för sina namn. Här kommer mina favoriter. Admira Thunderpussy, Ivoncita and her sunshine boys och Mr Gunner. Missa inte att se hur färgstarkt och edgy Göteborg kan vara. Perfekt fredagsmys.

Regnbågsparken
9 juni
20.00-21.15

 

Omslagsbild från Missionären. Fotograf: Sofia Runarsdotter


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Den stora West Pride-guiden

  • Hanna

    Synd bara att Missionären tar typ två personer i publiken och varit slutsåld i veckor :), En kunde önska att de flyttade till en lite större scen, men det lesbiska på West pride förläggs tyvärr ofta till de allra minsta scenerna och har så gjort jämt.