webb-kopia

Vi avslöjar – De leder Scenkonstgalan 2017


Vissa hemligheter är svårare att hålla än andra. Line-upen för Scenkonstgalan 2017 har varit en svår sådan. Då vi är så stolta, malliga och bubbliga av glädje inför att se dessa eminenta personer på scen tillsammans.  Jag ber er att höra en inre trumvirvel som går upp till klimax… De som leder Scenkonstgalan 2017 är Nina Haber, Elin Söderquist och Xenia Kriisin!!!

Konferencierer – Nina Haber och Elin Söderquist

Nina Haber och Elin Söderquist. Fotograf: Parinazz Iranmanesh

Nina Haber och Elin Söderquist vet allt om stjärnor, chipsstjärnor (de som är mer ett snack med sourcream-smak), sjöstjärnor och scenstjärnor och därför är de extra glada att vara kvällens konferencierer!

Nina Haber och Elin Söderquist har tillsammans med Bianca Kronlöf startat och drivit Gruppen där de genom normkritik, humor och genrebrott synar samhället. Bakom sig har de succéer som Gruppen gör Fedra!, Gruppen goes onda kvinnor, Gruppen och herrarna, Gruppen kartlägger den svenska teatern och nu senast, Gruppen köper sig fri.

Nina Haber driver också Frank scenkonst som just nu är aktuella på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, och har blans annat setts på Göteborgs Stadsteater, och moment: teater. Elin Söderquist har gästat bland annat Regionteater Väst och Östgötateatern.

Tillsammans kommer de leda kvällen i helt rätt riktning, upp bland stjärnorna!

Husband: Xenia Kriisin

Xenia Kriisin. Fotograf: Parinazz Iranmanesh

Xenia Kriisin är jazzsångerskan som började skriva popmusik. Hackbräde, hammondorgel, synthar, körer, elgitarr och trummor skapar tillsammans med Xenias orädda röst ett massivt ljudlandskap befolkat av de största känslorna och de mest intima upplevelserna.

Hyllningarna har varit många, Xenias debutalbum ‘Hymn’ som släpptes 2013 mottog högsta betyg från recensenter och har kallats både för ‘Trollbindande’ och för ‘ett kaosartat mirakel’. Uppföljaren ‘Bleed’ från 2015 har omtalats som nästan provocerande självklar, tidlös och självförsörjande“.

Xenia och trumslagaren Johan Hjalmarsson har spelat tillsammans i många år och delar två album och ett barn tillsammans.  Erik “Erkka” Peterson blev del av familjen när Xenia hörde honom spela Hammondorgel som självaste Messias för fyra år sedan, och sedan dess har han, som den galning han är, åkt mellan Stockholm och Göteborg i sin lastbil fylld med orgel och Leslie. Live präglas Xenia Kriisins musik av djärvhet och oväntade vändningar!

Årets fotograf

Årets affisch och pressfotograf är ingen mindre än Parinazz Iranmanesh. Tillsammans med Matilda Johansson, Galageneral, har de tagit fram årets layout. Följ henne på Instagram här.

Skaffa dig en biljett nu

Kop_Biljett_Har_Webb

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *