sidavidsida_featured

Veckotips GBG: Bra för immunförsvaret!


Göteborg serverar hela tallriksmodellen av konstintryck – bra för immunförsvaret! Det blir konstfestival, nyskrivet relationsdrama, vernissage, en uppmaning om att våga mötas och musikal i kontorsmiljö.

 

Ortens konstfestival 2016

Konst i dagarna fyra! Pantrarna/Speak your mind och Konstfrämjandet har dragit ihop en konstfestival med temat “Länge leve vi!”, en hyllning till, och plattform för, ortens alla berättelser och kreativa uttryck.  Programmet är späckat med poesi, bildkonst, rap, grafitti, fotografi och stand up, allt från lokala konstnärer och kreativa människor. Jag förväntar mig en mix av uttryck, galen kreativitet och hög stämning. Förutom att kolla in och lyssna in konsten, kan du också delta i diverse workshops – vad sägs till exempel om att gå i poesiskola eller att lära dig 3D-origami?

Jubileumsparken – Park 113

Torsdag 15 september – Invigning!

Fredag 16 september – söndag 18 september, från kl 12.00

 

Dedikation

Har du något i din historia som du hoppas ligger bakom dig och som du inte vill ska dyka upp igen? Kanske kan det här då bli terapi för dig, eller din värsta mardröm (men kom ihåg – att utsätta sig för det jobbiga i små doser är bra för att lyckas komma över det).

I sin nya föreställning ställer Teater Uno frågan “vågar du möta det fruktansvärda som hände för 10 år sedan och som du trodde var avslutat?”. Just här handlar det om Agnes och John som inte träffats på X antal år, men som nu möts igen och det gamla kommer upp till ytan. Vad det fruktansvärda är får en nog gå dit för att få reda på. Nyskrivet och nära på en av Göteborgs minsta scener.

 

Teater Uno

Måndag 12 september – söndag 18 september 19.00

Spelas därefter tom 25 september

 

Konvergenser #2

Nevven, det konstnärsdrivna galleriet på Bangatan 10, öppnar dörrarna för en ny grupputställning. På listan över konstnärer som ställer ut ser jag Chuyia Chia, Nina Bondesson och Fredrik Åkum – bland många andra göteborgskändisar. Jackpot! På en kväll får jag en rejäl dos av vad konstgöteborg har att ge, det gillar jag. Så räkna med att jag kommer vara på plats när Nevven kör vernissage nu på torsdag.

Nevven

Torsdag 15 september, kl 17.00

Visas tom 22 oktober

 

Sida vid Sida

Vad innebär det att vara en del av Göteborg? På vilket sätt håller staden oss samman – och isär?

I Sida vid Sida möts romska och svenska musiker och dansare på scenen, alla med olika relation till staden och till varandra. Genom en gemensam föreställning undersökts konkret hur vi skulle kunna mötas  – här handlar det om att skapa en föreställning tillsammans, trots att man talar olika språk och lever under olika förutsättningar. Att våga pröva tillsammans helt enkelt. En inställning som jag hoppas kommer att spridas vidare även utanför scenljuset!

Stora Teatern

Söndag 18 september 19.00

 

Folkbokförarna

“Ett kontor goes musikal” – det är taglinen för Folkbokförarna, Folkteaterns nya som har premiär nu på fredag. Det låter som en dagdröm hos en uttråkad kontorsråtta eller som någons feberdröm, någon som inte har råd med karensdagar. Bland blanketter, beslut och kopiatorsurr gror drömmar och discokule-ljus. Regissör är Frida Röhl, så vi kan förvänta oss absurda inslag och groteska roligheter. Musiken gör fantastiska Amina Hocine.

Säg hej då till tristessen och dra på teater!

 

Folkteatern

Fredag 16 september, 19.00 – Premiär!

Lördag 17 september, 18.00

Spelas därefter tom 10 december

 

Omslagsbild: Från Sida vid Sida. Foto: Maja Kristin Nylander.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *