Boy konsthall


Scenkonstguiden och Teater Nu undersöker just nu möjligheterna att starta en konsthall i Bollebygd. Grunden till konsthallen ligger i frågeställningar kring hur en kan leva ut i ett litet samhälle. Initiativtagarna är själva uppväxta i Bollebygd och under uppväxten där saknade de en plats för tanke och skapande.

Boykonsthall_GIBCA2017

Bild: John Salquist & Maja Östebro

Boy konsthall

Utställning under GIBCA Extended i oktober 2017

Boy konsthall är en djupdykning ner i den verkliga och fiktiva kommunen Bollebygd.

Utställningen berör frågeställningar kring hur samexistens praktiseras. Hur motsägande idéer och begär kan, och tillåts, leva sida vid sida inom en individ och en grupp. På en plats som Bollebygd, ett mindre samhälle, vad får komma fram och vad hålls tillbaka?

Boy konsthall undersöker Bollebygds färgskala och estetik, slår samman till synes oförenliga världar, skapar dialog med hjälp av ett av våra mest vardagliga föremål, iscensätter alternativa världar och parallella verkligheter och använder persiennen som en symbol för separationen mellan det privata och det offentliga.

Utställningen är också i sig ett undersökande av hur ett konstnärsdrivet konstrum skulle kunna se ut och fungera i Bollebygd. Initiativet drivs av Teater Nu och Scenkonstguiden.

Medverkande konstnärer: Lotta Grimborg (SE), Karou Calamy (NO/IRN), Kristin Ylikiiskilä Broberg (SE), Sara Östebro (SE), Maja Östebro (SE) och Dennis Delwér (SE).

 

Mer info kommer.

 

boykonsthall

Initiativtagare

Sara Östebro – Del av Scenkonstguidens crew. Scenkonstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd.

Maja Östebro – Konstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd. Studerar just nu smyckekonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk.

Dennis Delwér – Konstnär med bas i Berlin, född och uppväxt i Bollebygd. Utbildad vid Konsthögskolan Umeå Universitet, kandidatprogrammet i fri konst.

Kontakt

Sara Östebro

boykonsthall@teaternu.se

070-209 65 86

 

Tidigare:

Konstnärer sökes!

Boy konsthall letar konstnärer

Open Call: Boy konsthall

 

Press:

De vill ge Bollebygd en konsthall – Borås Tidning

Drömmer om att öppna en konsthall – Annonsmarknan