Boy får gäster: Bollebygd Pride


Arkiv – Boy konsthall

 

6/4 2018 – 22/4 2018 Boy får gäster: Bollebygd Pride

“Det klämmer, det skaver. Det är jag – eller inte” – Sian Hedberg

sian-jpg

“Den handlar om känslan av att vara “fel”. Känslan av dysfori som jag och andra transpersoner upplever. Det finns inget bättre ord är “fel” som beskriver det och ändå räcker inte ordet till för att omfatta allt det som dysforin innebär. Det är så mycket mer än bara “fel”. Med min konst vill jag förmedla känslorna. Så tydligt det går och jag vill inte bara fastna i orden.”

Sian Hedberg, född 1998 i Seglora, bosatt i Mölndal är konstnär och fotograf som i sin konst ofta utforskar det självbiografiska, kroppen och den psykiska ohälsan genom fotografi, skulptur och installationer. Med ett bildspråk som ställer frågor kring såväl sammanhang som när de inre och yttre världarna krockar.

“Jag har på något sätt distanserat mig från min egen kropp genom att göra den till konst. För att underlätta för mig själv och för att inte tvingas stå ut med den där obehagliga känslan av att något är fel. Att något inte stämmer. Känslan som inte går att beskriva men som alltid finns och alltid har funnits är och gnagt, någonstans i bakhuvudet. Benmärgen. Varenda dag, varenda timme och varenda minut.”

Sian har under det senaste året medverkat i såväl samlings- som separatutställningar under till exempel Borås Pride, på Alingsås konsthall, Borås Konstmuseum och Frilagret i Göteborg.

VERNISSAGE: Fredag 6 april, 16.00-18.00

Lördag 7 april & söndag 8 april, 12.00-15.00

Fredag 13 april, 15.00-18.00

Lördag 14 & söndag 15 april, 12.00-15.00

Fredag 20 april, 15.00-18.00

Lördag 21 april & söndag 22 april, 12.00-15.00


Arrangör: Bollebygd pride i samarbete med ABF Sjuhärad och KulturUngdom

/////