kulturnatt_banner

Bege dig ut i Stockholmsnatten!


Nu på lördagskvällen den 23 april är det dags att hitta sin inre nattuggla och bege sig ut stockholmsnatten för nu går årets Kulturnatt Stockholm av stapeln! Sara Östebro delar med sig av sin topp fyra-lista.

 

Tempus Fugit

kn3

Tempus Fugit är ett teaterhus i din mobil. “Vaa? Får det plats i den?”, tänker vissa – men vi andra vet ju att vi här snackar ett koncept som gör det bästa av lokalbrist och sinande kulturpengar och som istället gör den nya tekniken till vår bästa vän! Tempus Fugit funkar så att du kan ta del av dramatik och ljudspel direkt i din mobil i det offentliga rummet, när du vill och dygnet runt!

Just under kulturnatten kommer en kunna ta del av audioverket This must be the place (inspirerad av den kända Talking Headslåten med samma namn). Allt du behöver göra är att befinna dig runt omkring Sergels Torg, sen följa intruktionerna här.

 

Sergels Torg

Lördag 23 april

18.00-24.00

 

 

Tassels

kn2

Tassels, tassels, tassels! Guld- och silversmeden Sebastian Schildt premiärvisar sin nya smyckeskollektion med tofsar och halssmycken som ingen är den andra lik. På lördag blir det vernissage med mingel, skål och festligheter!

 

Galleri Sebastian Schildt

Lördag 23 april

18.00-24.00

 

L3 @ Artten

kn

På Artten är det full rulle och späckat med spännande grejer hela kvällen och natten lång! Det blir workshop, haute-couture, textil, installationer, performance och systuga som på olika sätt ifrågasätter genusstereotyper. Kvällen blir också en slags interaktiv diskussion kring det kvinnliga i social, historisk och kulturell kontext – vi uppmuntras också att själva att bidra till projektet genom att ta med ett föremål som vi kopplar till femininitet.

Det öppnas med vernissage  vid 18.00 sedan händer det saker under hela kvällen. Ett hett tips är Johan Lundins performance Construction Worker kl 19.00 och 21.00!

 

Artten

Lördag 23 april

18.00-24.00

 

Studio Mossutställningar

kn4

Vi fortsätter på temat “fullspäckad helkväll” – nu är det Mossutställningar i Värtahamnen som öppnar huset för en kväll. Här kan du hälsa på hos en konstnär, snacka med en designer, kika in färska nya verk, hänga på Sea Star Bar och ta det lugnt.

Besökare uppmanas att passa på att cykla runt på husets sparkcyklar och “utforska de långa labyrintartade korridorerna där det finns nya världar att upptäcka runt varje hörn”. Låter lockande!

 

Mossutställningar

Lördag 23 april

18.00-24.00

Omslagsbild: Pressbild Kulturnatt Stockholm

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *