Årets spot on Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i kategorin Årets spot on – där vi vill hylla dem som sätter fingret rätt ner i samtiden. Här hyllas föreställningar som sätter huvudet på spiken och gestaltar den samtid vi lever i. Det sprängande aktuella och brinnande förgängliga.

 

DNA – Dansa nära anhörig -Backa teater / Shake it Collaborations

DNA – Dansa nära anhörig är en dokufiktion och en dansföreställning med fyra duetter mellan fyra skådespelare och deras riktiga mödrar. Det är en föreställning om avstånd, närhet, mat, gränslös kärlek, sorg, förlust och omstart. Fyra mammor får berätta om sina liv, fyra barn får förhålla sig, lyssna och dansa med.

Foto: Ola Kjelbye

Foto: Ola Kjelbye

 

Mari Götesdotter, för rollprestationen i Monicas vals

I Monicas vals gestaltar Mari Götesdotter den legendariska artisten och jazzsångerskan Monica Zetterlund liv rullas ut i fragment och fantasier. Hipp förvandlas till jazzklubb och följer Monica från tonåren till 60-årsåldern – från Värmlandsskogarna till jazzklubbarna.

Foto: Malmö Stadsteater

Foto: Malmö Stadsteater

 

Mödrars manifest, Konstgruppen Ful

Det internationella konstprojektet av konstgruppen Ful, musikern och konstnären Paulina Lasa (Mexico) och det feministiska transborder-bandet Quiquiriquí Coyotas (Mexico/USA) är en turnerande utställning i det offentliga rummet – om migrationspolitiken och länders gränser, som familjesplittring, trafficking, tvångsdeportationer och kriminalisering av människor.

Foto: Thomas Straub

Foto: Thomas Straub

 

 

>>>Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kristallfoajén

Stora Teatern, Göteborg


jury_nyhet   Scenkonstgalan 2018

nyhet_biljett