Årets sinnesorgasm Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i Årets sinnesorgasm, kategorin där vi vill hylla dem som får våra känselspröt att explodera. Tänk scenkonst som stimulerar och ger njutning åt hela vårt väsen.

 

MILF – Nadja Hjorton

Vad är en mamma bortom biologi, könsroll och patriarkat? Bortom moralism, kroppspolitik och anknytningsteorier? Vad finns kvar? I MILF undersöker Nadja Hjorton moderskapet utifrån fysik, stereotyp, utopi och motsats.

Foto: Märta Thisner

Foto: Märta Thisner

 

Skirtpower – Danskompaniet Spinn

Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet. Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad.

Foto: Chrisander Brun

Foto: Chrisander Brun

 

Slick – Sofia Södergård

I SLICK äntrar Sofia Södergård scenen transformerad till dragkingen Qarl Qunt. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance.

Foto: Andreas Nilsson

Foto: Andreas Nilsson

 

>>> Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kristallfoajén

Stora Teatern, Göteborg

 

 

nyhet_biljett   Scenkonstgalan 2018

jury_nyhet