Årets politiska Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i kategorin Årets politiska, där vi vill hylla dem som ger behövliga käftsmällar – de som sätter fingret rätt ned i samtiden och rör runt i den samhälleliga grytan.

Carolina Frände – för Krilon och The Laramie project

Som regissör och konstnär återvänder Carolina Frände ofta till ämnen om människors lika värde och HBTQ-personers livsvillkor. The Laramie Project handlar om den lilla amerikanska staden Laramie och det brutala mordet på en ung, homosexuell man. Krilon handlar om motstånd mot anti-demokratiska krafter som verkar så väl i världen som på Stockholms bostadsmarknad.

Foto: privat

Vi vet var du bor – Månteatern

Vi vet var du bor är en nyskriven elektronisk opera, och en fantasi utifrån en verklig händelse om en lärare som gick på ett opassande möte, en rektor som hade svårt att veta var han skulle sätta foten och studenter som försökte göra sin röst hörd. Och allt sjungs.

Foto: Henrik Hulander

Foto: Henrik Hulander

K – Soppteatern Kulturhuset Stadsteatern

En timmes djupdykning i en ung tjejs huvud, sekunderna innan hon ska ut på scen för första gången. Dåtid och framtid passerar revy, allt som blev och inte blev. Föreställningen är en hyllning till Leila K. Och till alla kvinnor som var före sin tid. Pionjärerna som bröt och som fortsätter att bryta ny mark.

Foto: Matilda Rahm

Foto: Matilda Rahm

>>> Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kristallfoajén

Stora Teatern, Göteborg

 

nyhet_biljett  Scenkonstgalan 2018

jury_nyhet