Årets magi Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i kategorin Årets magi, där vi hyllar dem som får oss att tappa tid och rum. Scenkonst som ger en utanför-kroppen-upplevelse och gör att vi släpper allt.

 

Det sista barnet – Dramaten

Det sista barnet är en flickas egna redogörelse av en chockartad händelse, där verklighet snart blandas med fantasier. Inspirerad av allt från Don Quijote till Det sjunde inseglet. Regisserar gör Erik Holmström, känd för hyllade dockteaterföreställningar på Malmö Dockteater. Det sista barnet är den andra fristående delen i Flickland-trilogin, skriven av Jörgen Dahlqvist.

Foto: Jenny Baumgartner

 

Dissekering av ett snöfall – Norrbottensteatern

Dissekering av ett snöfall är en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Föreställningen badar i ljud, kostym och mask och har former från 1600-talet med en modern och lätt surrealistisk twist.

Foto: Marcus Hagman

Foto: Marcus Hagman

 

Guldet – Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen

Guldet är borta! Sjöjungfrun är ledsen och gråter. Modige Måns söker i vattnet, på slottet och ända ner i underjorden. Han möter gudar med pengaproblem, hungriga jättar och en sorgsen gammal drake. Vad är det som gör att alla vill ha guldet och varför blir alla som har det så konstiga? En glimrande musikalisk sagovärld inspirerad av Wagners opera Rhenguldet.

Foto: Petra Hellberg

Foto: Petra Hellberg

 

>>>Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kritallfoajén

Stora Teatern, Göteborg

 

Scenkonstgalan 2018  nyhet_biljett

jury_nyhet