Årets formförnyare Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i kategorin Årets formförnyare. Kategorin där vi vill hylla nya tankar om rum och nya rum för tankar. De nominerade till Scenkonstgalan 2019 är:

Glupahungern – Västerbottensteatern

Glupahungern rör sig mellan saga och verklighet i ett mystiskt skogslandskap i norra delen av vårt land. Berättarföreställningen bygger på boken med samma namn, skriven av Bodenfödda Andrea Lundgren. En sällsam saga med bråddjupa hemligheter och gränslös kärlek. Av och med Ellenor Lindgren, i regi av Lillemor Skogheden.

Foto: Patrik Degerman

Foto: Patrik Degerman

The most human – Robin Jonsson

Ludvig Daae är en norsk mänsklig dansare som är uppväxt i Nesbyen i Norge och Alex är en humanoid robotdansare som växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. Ledda av koreografen Robin Jonsson presenteras de jämställt men utefter sina egna unika förutsättningar i ett dansant verk som undersöker vad som är mänskligt, närvaro och autenticitet.

The most human foto Chrisander Brun

Foto: Chrisander Brun

Mångfaldens magasin – Dansinitiativet

Projektet Mångfaldens Magasin tog sin början med en promenad. Marie Wårell och Per Sundberg hade just flyttat till Karlsvik och förundrades över magasinens storlek. Som dansare och koreografer såg de möjligheten att fylla de tomma rummen med rörelse. Snart förstod de att magasinen inte enbart var stora till sitt yttre utan även bar på en stor historia som aldrig hade återberättats på plats.

Foto: Marcel Köppe

Foto: Marcel Köppe

>>>Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kritallfoajén

Stora Teatern, Göteborg

Scenkonstgalan 2018  nyhet_biljett

jury_nyhet