Årets brott Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i kategorin Årest brott –kategorin där vi vill hylla dem som brottar ner normen och skakar oss i våra grundvalar, med scenkonst som utmanar det vi tar för givet.

 

Jul hos Fredrik – Freja musikteater

Jul hos Fredrik är en föreställning om gemenskap, sprudlande glädje och funderingar kring vad julen för med sig. Julen blir aldrig densamma för alla. Och under föreställningen balanseras julens lycka och baksidor. På scenen ser vi Freja Musikteater, bestående av unga vuxna med diagnoser inom autismspektrat.

Foto: Lars Kroon

Foto: Lars Kroon

 

Fem musor – PotatoPotato

Under flera år har PotatoPotato spelat in och transkriberat sina ledningsmöten. I Fem Musor får publiken göra studiebesök vid mötesbordet, där välkända män från Malmös och Sveriges kulturliv ikläder sig rollen som PotatoPotatos konstnärliga ledare. Manuset får männen i samma stund de kliver upp på scenen. För att diskutera sånt som ska få verksamheten att gå ihop – som att sälja sina använda trosor och schemalägga sina graviditeter.

Foto: Julia Lindemalm

Foto: Julia Lindemalm

 

Tristessa – Kungliga operan

Tristessa är en nyskriven opera där textförfattaren Torbjörn Elensky, den visuella konstnären Ann-Sofi Sidén och kompositören Jonas S Bohlin skapat ett verk som väcker diskussion om könsroller. Operan är baserad på Angela Carters kultförklarade roman The Passion of New Eve (Den nya Evas passion) från 1977 där frågor om kön och de klassiska könsrollerna dissekeras med mod, fantasi och satirisk udd.

Foto: Sören Vilks

Foto: Sören Vilks

 

>>>Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kritallfoajén

Stora Teatern, Göteborg

 

nyhet_biljett   Scenkonstgalan 2018

buss_nyhet