hemsida_bannergala

Årets affisch!


Scenkonstgalan 2016

Årets galaaffisch är fotograferad av Tekla Severin – inredningsarkitekten som tagit upp kameran och som sätter ljus på det allt det snygga runt omkring oss.

 

Affischen går i härligt glada toner – aprikos, rött, blått. Med affischen presenteras också årets galainramning – blommor! Vi kan alla behöva prunkande blomster i gråa november. Känslan går helt i linje med galans motto – att sprida värme och kärlek! På bilden ser vi årets “covergirl” – dansaren Jasmine Attié!

Tekla Severin är fotografen bakom årets affisch. Låt oss lära känna henne genom ett par snabba frågor!

Hej Tekla! Berätta kort om dig själv! Vem är du?

– I grunden inredningsarkitekt men som tycker det blivit alltför begränsat område och jobbar sen nått år tillbaka mer multidisciplinärt mellan arkitektur, set design, styling men kanske framförallt och alltmer fotografi.

snapseed

Tekla Severin

Vad går du igång på, vad inspirerar dig?

– Det kan verkligen vara vad som helst! Rent fotografimässigt: Ett bortglömt hörn på en bakgata. En solkatt eller nått som är “uglycute”. Jag tycker oftast det är roligast med nått som inte är självklart men är annars såklart jättepräglad av mitt arkitektöga; rena vinklar, olika typer av ritningsperspektiv etc..

Det känns som att du jobbar med att samla in material i din vardag, att du har ett öga för att få syn på spännande saker som kanske inte andra ser? Hur gör du?

– Ja, jag tänker på min instagram som en abstraherad vardag. Eller kanske snarare att jag sysslar med nån slags estetik där -som är ursprunget ur vad jag gör och befinner mig men inte nödvändigtvis är redovisande. jag fick en gång frågan om “allt alltid var snyggt omkring mig” och svaret är givetvis nej. Men att jag dras till det. För mig handlar det om inspiration och inte försköning eller dokumentärt.

Hur var det att jobba med affischen inför galan? Har du nån kul ”behind the scenes”-story?

– Kanske när Uber-föraren som råkade hämta oss två gånger verkligen trodde att vi skulle på fest fast vi försökte förklara att vi inte skulle det men då tröttnar han på oss och skruvar upp (party-musiken) superhögt istället, haha!

Har du någon favvo-färg just nu? Eller favvo-form? Vad dras sina ögon till just nu?

– Oh, just nu är jag inne på mer mättade färger: kombon: senapsgul, puderrosa och bordeaux tex..
Annars är forever favourite colour aprikos-orange.

 

Et voliá – årets galaaffisch:

gala2016_tekla

 

Årets galaaffish – credits:

Foto: Tekla Severin

Layout och styling: Matilda Johansson

På bilden: Jasmine Attié

Tack till Emelie Wallberg för all hjälp on location!

 

 Kika in Teklas webb och Instagram.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *